Gyermekkönyvtár

 

 

KEDVES KÖNYVTÁRLÁTOGATÓNK! 

Látogass el gyermekkönyvtárunkba, ha szereted a mesés- és verses könyveket, a kalandos és történelmi regényeket vagy a romantikus lányregényeket. Várunk, ha választ keresel valamilyen kérdésre, vagy versenyre, pályázatra készülsz, de szabadidődet is eltöltheted nálunk képregények, folyóiratok lapozgatásával, vagy társasjátékozhatsz barátaiddal. 

Hogyan iratkozhatsz be? A gyerekkönyvtárba ingyenesen iratkozhatsz be. Ehhez szüleidnek jótállási nyilatkozatot kell kitöltenie és aláírnia. A könyvtári tagságodról olvasójegyet kapsz, amelyet minden alkalommal magaddal kell hoznod. 

Kölcsönzés és helyben használat: A könyveket 3 hétre kölcsönözheted, egyszerre összesen 6 darabot. Ha ezalatt az idő alatt nem sikerült elolvasnod a könyvet, akkor személyesen, telefonon, vagy interneten két alkalommal kérheted a határidő meghosszabbítását, ha más olvasó nem kért előjegyzést a könyvre. A legfrissebb számok kivételével folyóirataink is kölcsönözhetőek, egyszerre összesen 3 db. Ha határidőn túl hozod vissza a kikölcsönzött dokumentumokat, levélben vagy e-mailben felszólítást küldünk és késedelmi díjat kell fizetned. A késedelmi díjakról honlapunkon tájékozódhatsz. A kézikönyvtári könyveket nem kölcsönözheted, csak itt a könyvtárban olvashatod. Az újságok, folyóiratok legfrissebb számait is itt helyben böngészheted. 

Előjegyzés: Előfordul, hogy olyan könyvet szeretnél elolvasni, amely más olvasónál van kölcsönzésben. Ha szeretnéd, a könyvtáros előjegyzi neked a keresett könyvet. Amikor a könyv visszaérkezik a könyvtárba, 10 napig félretesszük számodra. 

Mi történik, ha elveszik, vagy megrongálódik a kikölcsönzött könyv? Először próbáld megvenni a könyvet (ugyanazt vagy újabb kiadását). Ha nem sikerült, ki kell fizetned. Nem mindig azt az árat, amit a könyvön találsz. Lehet, hogy már nehezen beszerezhető, tehát a többszörösét éri az eredeti árnak. 

Mit, hol találsz? A gyermekkönyvtárban a szépirodalmi műveket, mesekönyveket, verseskönyveket, ifjúsági regényeket a szerzők vezetéknevének betűrendjében találod a polcokon. A könyvek polcon elfoglalt helyét a raktári jelzet mutatja a könyvek gerincén. Az ismeretterjesztő műveket témájuk alapján csoportosítjuk, és ennek megfelelően számokkal (szakjelzettel) jelöljük.

GYERMEKKÖNYVTÁRI FOGLALKOZÁSOK: Várjuk gyermekkönyvtárunkba az óvodai és iskolai csoportokat könyvtárhasználati órákra. Jelentkezni lehet személyesen, telefonon vagy e-mailben az előzetes időpont egyeztetés miatt. 

 

kkk