Felnőtt könyvtár

Felnőtt részlegünkben a könyvtár első emeletén várjuk olvasóinkat. Ezen a szinten helyeztük el a kézikönyvtárat, a folyóiratolvasót, illetve a szép- és szakirodalmi szabadpolcos állományrészeket.

A kölcsönzőtérben több állományegységet alakítottunk ki. Külön csoportosítva találhatóak meg a szépirodalmi és a szakirodalmi könyvek. A szépirodalom betűrendben, a tudományos és ismeretterjesztő irodalom témák szerint besorolva található meg a polcokon. A fantasztikus irodalom, idegen nyelvű könyvek, versek, és a kötelező irodalom külön állománycsoportokban találhatóak a könnyebb használat érdekében. Könyvállományunk folyamatosan frissül, legújabb könyveinkről az http://www.klvk.vac.hu/category/ujdonsagaink/ menüpont alatt tájékozódhatnak.

 

Folyóiratolvasónkban közel 200 időszaki kiadvány közül válogathatnak az érdeklődők.

Kölcsönözhető folyóirataink listája: Kölcsönözhető folyóiratok 2017

Nemrégiben megújult kézikönyvtárunk állományában a helyben használható lexikonok, enciklopédiák mellett egyedi szakkönyvek is megtalálhatóak. Ezen túl a helytörténeti kiadványok egyes részei is itt használhatóak.

Részlegünk biztosítja az Internet és az e-Magyarország Pont használatát is, emellett lehetőség van (térítéses szolgáltatás keretében) másolás, nyomtatás és szkennelés igénybevételére is. Térítéses szolgáltatásainkról az alábbi menüpontban tájékozódhat.

A dokumentumok kereséséhez katalógusgépeink, illetve a SZIKLA integrált könyvtári rendszer nyújtanak segítséget.

A könyvtár felnőtt részlegébe a beiratkozás 14 éves kortól lehetséges. Ehhez személyi igazolványra és lakcímkártyára van szükség. A könyvtári tagság, illetve a könyvtárhasználat feltételeiről bővebben információt itt találhat:

könyvtárhasználati szabályzat

Szeretettel várjuk! Fedezze fel nálunk, kedvenc könyveit!